KBT i Malmö

Kognitiv beteendeterapi

Lär dig mer om KBT & boka tid för vägledande samtal med mig Karolin Englundh – Din terapeut i Malmö

Vanliga frågor om KBT

 • Vad är KBT?

  KBT är en förkortning för terapiformen kognitiv beteendeterapi. Det är en terapiform där jag som legitimerad terapeut genom samtal hjälper dig att finna verktyg för hur du kan hantera dina känslor, tankar och beteenden. I behandlingen analyserar vi dina behov och sätter därefter upp olika mål under behandlingens tid. Det slutliga målet med KBT är att lyckas förändra ett visst beteendemönster som gör att du mår dåligt.

 • När hjälper KBT?

  KBT kan hjälpa dig som känner dig nedstämd, har tvångssyndrom eller behöver hjälp att bryta vissa beteendemönster som exempelvis att sluta med nikotin eller bli av med ett shoppingberoende. Det kan också hjälpa dig som har ångest av olika slag. Det kan exempelvis vara social fobi, stressyndrom, panikångest eller generell ångest.


  Vilken behandlingsform som lämpar sig bäst kan skilja sig mellan individer då alla människor har olika förutsättningar, besvär i bagaget och olika tankesätt. Det är därför bra om du som lider av psykiska besvär tar kontakt med en mottagning eller legitimerad terapeut för att tillsammans diskutera och lägga upp en skräddarsydd behandlingsplan. Kontakta mig, Karolin Englund, om du vill veta mer om KBT och vad det kan göra för dig, jag finns i centrala Malmö.

 • Vad är fördelarna med KBT?

  En av fördelarna med KBT är att den kan vara behjälplig och effektiv för många olika psykiska besvär. Ibland kan det vara svårt att veta varför man känner sig nedstämd eller lider av ångest, och det är vanligt att man därför också känner sig osäker på hur man kan gå vidare och faktiskt få rätt hjälp. En annan fördel med KBT är att det är en behandlingsform som omfattas av samtalsterapi. Samtal ger utrymme för att förstå och lära sig hantera känslor kopplade till ångest, stress eller trauman.

 • Hur många besök av KBT behövs?

  Eftersom behandlingen anpassas individuellt efter behov kan antalet behandlingar variera från person till person. Antalet gånger du behöver träffa din terapeut när du behandlas med KBT kan vara allt från fem och 20 gånger. Jag anpassar självklart antalet träffar under tidens gång med hänsyn till just dina behov och vilka mål vi har satt upp med behandlingen.

 • Var kan jag behandlas med KBT i Malmö?

  Vill du gå i KBT i Malmö finns jag Karolin Englund på Lilla Nygatan 3 i Malmö. Jag erbjuder även familjeterapi, coachande samtal och andra former av samtalsterapi. Du kan kontakta mig på telefon, e-post eller genom att fylla i kontaktformuläret. Varmt välkommen att lämna dina uppgifter och önskemål så återkommer jag i snabbast möjliga mån.

Kontakta mig

Behandlingar

Kvinna promenerar i allé

Utbildning

Jag har en utbildning inom beteendevetenskap i grunden och har därifrån vidareutbildat mig inom psykologi och KBT.

 • Beteendevetenskap
 • Psykologi
 • Beteendeterapi
 • KBT
 • Systemterapi
 • Samtalsterapeuter
 • Samtalsbehandlare

Skicka en förfrågan